DEPONIJA ODBLOKIRANA: Posle postignutog dogovora, konačno počelo odvoženje smeća iz Sjenice

N. Kočović

09. 04. 2021. u 17:23

PREDSTAVNICI meštana sela sa obronaka Zlatara i lokalne samouprave dogovorili su se da divlja deponija Goveđak bude sanirana u narednih šest meseci, čime je prekinuta sedmodnevna blokada i omogućeno odlaganje otpada na toj lokaciji.

Foto. N. Kočović

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Vrelo", po postizanju dogovora, počeli su sa odvoženjem smeća koje je prethodnih dana bilo nagomilano oko kontejnera i na ulicama Sjenice.

Meštani sela u blizini deponije, uz magistralni put Sjenica - Nova Varoš, deponiju su držali u blokadi od prošle srede, tražeći da se ona sanira i zatvori, odnosno, da se prekine sa dovoženjem otpada.

Zbog odlaganja otpada na deponiju, koja je trebalo da bude zatvorena još pre desetak godina i ugrožavanja životne sredine podneli su krivične prijave protiv odgovornih u JKP "Vrelo".

SUMNjA

Predstavnik meštana koji su blokirali deponiju Nebojša Vasojević kratko je kazao da sumnja da će lokalna samouprava održati obećanje u vezi sa saniranjem deponije navodeći da će, ukoliko se to ne desi, ponovo blokirati deponiju.

Na te prijave, iz tog preduzeća odgovorili su kontraprijavama, i to zbog onemogućavanja da vrše svoju delatnost.

Foto. N. Kočović

- Zadovoljni smo postignutim dogovorom i radnici će raditi u dve smene kako bi odvezli nagomilano smeće u gradu. Nismo srećni što smo problem morali da rešimo podnošenjem prijava, pogotovo što smo ove iste uslove meštanima nudili još prošle nedelje, kada smo ih obišli dok su blokirali deponiju - poručio je predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

 
Pogledajte više