NOVAC ZA 19 UDRUŽENJA: Novi Pazar povećao izdvajanja za socio-humanitarne organizacije

N. KOČOVIĆ

08. 04. 2021. u 22:46

GRAD Novi Pazar izdvojio je ove godine 43 miliona dinara za sufinansiranje projekata socio-humanitarnih organizacija u ovoj godini, a sredstva će dobiti 19 udruženja građana kojima su uručeni ugovori.

Foto: N. Kočović

Najviše novca, 14 miliona dinara, odobreno je Udruženju za mentalno nerazvijene osobe, dok će Crveni krst dobiti 9,5 miliona, a Udruženje psihologa Novi Pazar četiri miliona dinara.

- Sredstva smo dobili za projekat ličnog pratioca dece sa smetnjama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i obuhvatićemo 44 dece sa teritorije Novog Pazara – kazala je potpredsednica Udruženja Marija Tiosavljević.

Udruženja paraplegičara, gluvih i nagluvih, Savez slepih i Društvo za cerebralnu paralizu iz budžeta Novog Pazara u ovoj godini dobiće između 2,2 i 2,9 miliona dinara, a Udruženje civilnih invalida rata oko 1,1 milion dinara.

Ostale organizacije koje se, uglavnom bave humanitarnim radom, dobiće između 120 i 500 hiljada dinara.

- Prvi put smo konkurisali i dobili budžetska sredstva, iako ni ranije nije izostajala podrška lokalne samouprave. Naš projekat podrazumeva rad na terenu i direktnu podršku najugroženijim sugrađanima. Pred nama je Ramazan i želimo da ljudima koji imaju socijalne potrebe ovaj period maksimalno olakšamo – dodao je Emir Eminović, predstavnik udruženja “Tragom dobra”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je budžet za sufinansiranje projekata socio-humanitarnih organizacija u ovoj godini za četiri miliona dinara veći nego u prošloj.

- Nastavićemo da povećavamo sredstva iz budžeta i da poboljšavamo usluge prema sugrađanima koji su u stanju socio-humanitarne potrebe. Nastavićemo da, preko ovih udruženja i Centra za socijalni rad pružamo podršku sugrađanima – rekao je Biševac.

Pogledajte više