POSTIGNUT DOGOVOR: Počelo odvoženje smeća iz Sjenice, lokalna samouprava obećala da će deponiju sanirati narednih šest meseci

N. KOČOVIĆ

08. 04. 2021. u 22:35

PREDSTAVNICI meštana sela sa obronaka Zlatara i lokalne samouprave dogovorili su se da divlja deponija Goveđak bude sanirana u narednih šest meseci, čime je prekinuta sedmodnevna blokada i omogućeno odlaganje otpada na toj lokaciji.

Foto. N. Kočović

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Vrelo”, po postizanju dogovora, su počeli sa odvoženjem smeća koje je prethodnih dana bilo nagomilano oko kontejnera i na ulicama Sjenice.

Meštani sela u blizini deponije, uz magistralni put Sjenica – Nova Varoš, deponiju su držali u blokadi od prošle srede, tražeći da se ona sanira i zatvori, odnosno, da se prekine sa dovoženjem otpada.

Zbog odlaganja otpada na deponiju, koja je trebalo da bude zatvorena još pre desetak godina i ugrožavanja životne sredine podneli su krivične prijave protiv odgovornih u JKP “Vrelo”.

Na te prijave, iz tog preduzeća odgovorili su kontra prijavama i to zbog onemogućavanja da vrše svoju delatnost.

- Zadovoljni smo postignutim dogovorom i radnici će raditi u dve smene kako bi odvezli nagomilano smeće u gradu. Nismo srećni što smo problem morali da rešimo podnošenjem prijava, pogotovo što smo ove iste uslove mešanima nudili još prošle nedelje, kada smo ih obišli dok su blokirali deponiju – poručio je predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

Foto. N. Kočović

Predstavnik meštana koji su blokirali deponiju Nebojša Vasojević kratko je kazao da sumnja da će lokalna samouprava održati obećanje u vezi sa saniranjem deponije navodeći da će, ukoliko se to ne desi, ponovo blokirati deponiju.

Pogledajte više