UMETNOST JE DEO I NJIHOVOG SVETA: Izložba u Šapcu kao podrška deci koja imaju autizam

V.MITRIĆ

03. 04. 2021. u 18:44

MEĐUNARODNI Dan dečje knjige i Svetski dan osoba sa autizmom obeleženi su izložbom “Daj mi reč da je naslikam” U Biblioteci grada Šapca.

Foto: V. Mitrić

Na konkurs, koji su organizovale biblioteka i OŠ “Sveti Sava”, je pristiglo više od 218 radova iz 80 škola širom Srbije. Trenutno su svi radovi izloženi u gradskoj biblioteci, a potom će biti prebačeni u Narodni muzej.

U ime Grada Šapca izložbi je prisustvovao član Gradskog  veća zadužen za kulturu, Bojan Damnjanović.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam danas ovde sa vama da podržim izložbu u ime Grada Šapca i u ime gradonačelnika. Danas smo od organizatora čuli mnogo lepih stvari o izložbi. Drago mi je što je na ovaj način deci koja pohađaju nastavu po individualnom obrazovnom programu data mogućnost da budu deo dodatnih aktivnosti, van redovnog obrazovnog procesa, kao i da kroz radove iskažu svoje talente i posebnosti. Obaveza svih nas je da za svu decu obezbedimo podsticajno okruženje, posebno vodeći računa o deci koja svoje potrebe sa spoljašnjim svetom razvijaju na neki drugačiji način – rekao je Damnjanović.

Otvaranje izložbe, zbog pandemije, održano je bez prisustva publike, a svi zainteresovani mogli su da prate prenos uživo preko Fejsbuk stranice Biblioteke šabačke.

Pogledajte više