RAJ ZA SPORTSKE RIBOLOVCE: Nastavljeno poribljavanje Bačkotopolskog jezera

J.L.

02. 04. 2021. u 18:22

VIŠE od dve tone šarana od dve godine pušteno je u Bačkotopolsko jezero čime je nastavljeno poribljavanje ove akumulacije.

Foto: J.L.

Za ovaj veoma važan posao lokalna samouprava je namenila 990.000 dinara od kojih je sada kupljeno dve i po tone ribe.

- Sportski ribolov je sada veoma važan deo turističke ponude opštine a u budućnosti će biti još važniji. O tome, između ostalog, svedoči i činjenica da je prošle godine prodato 650 godišnjih ribolovnih dozvola – ističe Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola. – Takođe, svake godine obezbeđuju se i sredstva za opremanje ribočuvarske službe. Ranije je obezbeđeno terensko vozilo i odeća a ove godine je u planu kupovina termo kamere što će doprineti još efikasnijem nadzoru područja.

U susret sezoni kupanja i ove godine urediće se plaža a plan je da se prvi mol obnovi u potpunosti dok će na ostalim molovima biti obavljene potrebne popravke.

- U toku je izgradnja auto kampa. Do sada je dovedeni struja i voda, završena je ulazna kapija recepcije i zajednički toalet – najavio je Satmari.

- Veliki broj automobila se često parkira u blizini obale, što uznemirava one koji su tu došli da se odmore i kupaju pa se u budućnosti planira odvajanje dela za parkiranje.

Foto: J.L.

Pogledajte više