RAKIĆ U POSETI SELU BABLJAK: Ministar obišao povratničke porodice (FOTO)

D.Zečević

31. 03. 2021. u 16:04

SRPSKE povratničke porodice u selu Babljak kod Uroševca posetio je danas Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak. Tom prilikom sa njima je razgovarao o problemima koje imaju, rešavanju istih a ujedno im se zahvalio što su odlučni da ostanu na svojim imanjima jer je to kako je rekao, ”primer ostanka i opstanka za sve one koji drugačije razmišljaju”.

Foto: D.Z.

-Ministarstvo za zajednice i povratak pokušaće da povratnicima u Babljaku reši jedan od velikih problema sa kojim su suočeni a to je  dostupnost sekundarne zdravstvene zaštite jer im je ambulanta prilično  udaljena, tako da ne mogu na adekvatan način da dobiju lekarsku pomoć kada za to postoji potreba-istakao je prilikom posete Babljaku ministar Rakić, i poručio  da će predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i dalje biti prisutni na terenu i reagovati prema potrebama koje Srbi u Babljaku imaju.

Inače, Rakić je prilikom posete porodicama koje žive u Babljaku podelio prehrambene i higijanske pakete. Na kraju posete ministar je zamolio patrolu američkog KFOR-a, koja je danas patrolirala, da pruže svu neophodnu pomoć Srbima koji su u Babljaku ostali kako bi se osećali što sigurnije.

- Inače, Ministarstvo za zajednice i povratak je povratnike u Babljaku u prethodnom periodu pomagalo u ogrevnom drvetu u prvom talasu pandemije Kovid-19 su im podeljeni prehrambeni i higijenski paketi a za pet povratničkih porodica  obezbeđen je i prevoz dva puta mesečno do Gračanice- saopšteno je iz ministarstva za zajednice i povratak.

Foto: D.Z.

 
Pogledajte više