UNAPREĐENJE VERSKE NASTAVE: Ministar Ružić razgovarao sa Patrijarahom Porfirijem

B.B.

31. 03. 2021. u 14:37

PRVI potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa Njegovom svetosti Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem . Uz čestitku za izbor na mesto Patrijarha, poželeo mu je da u dobrom zdravlju dugo stoluje na tronu Srpske pravoslavne crkve.

patrijarh i ružić

U razgovoru je bilo reči o unapređenju nastave u oblasti veronauke, položaju veroučitelja, kao i o novom sastavu komisije Vlade za versku nastavu čiji je mandat istekao.

Ministar je istakao da je verska nastava važna za očuvanje autentičnosti teološkog učenja, kao i duhovnog i moralnog svojstva lica koje to učenje prenosi.

- Saradnja Ministarstva i Srpske pravoslavne crkve je od dragocene važnosti za očuvanje identiteta, tradicije i istorijskih vrednosti koje baštinimo -  naveo je Ružić.

Ispred Ministarstva sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Marijana Dukić Mijatović i savetnik za verska pitanja Mileta Radojević, a ispred Srpske pravoslavne crkve vladika Stefan i šef kabineta Aleksandar Praščević.

Pogledajte više