ČIŠĆENJE CRPILIŠTA U VLASOTINCU: Najavljen potpuni prekid u vodosnabdevanju

I.M.

31. 03. 2021. u 13:45

VLASOTINAČKI JKP „Vodovod“ najavio je potpuni prekid u distribuciji vode na području ove varošice zbog pada količine vode koja stiže na preradu, pa se pretpostavlja da je do toga došlo zbog velike količine mulja na crpilištu sirove vode.

FOTO: I. Mitić

Prekid je najavljen za danas u 15 časova i najverovatnije će trajati do četvrtka ujutru kada Vlasotinčani mogu da očekuju da dobiju tehničku, ali ne i vodu za piće i kuvanje.

- Moramo da očistimo crpilište i utvrdimo uzrok pada količine vode koja u fabriku stiže sa crpne stanice. Jedini način da to učinimo je da naši radnici fizički siđu u crpilište. Zbog toga moramo da ga ispraznimo i obustavimo rad fabrike. Kada budemo sišli u crpilište, znaćemo tačno o čemu se radi. Pretpostavka je da je reč o većoj količini mulja koja je naneta prilikom prepumpavanja vode direktno iz reke, nakon januarskih poplava, kada je oštećen cevovod sirove vode – kazao je Zvonko Ilić, direktor vlasotinačkog JKP „Vodovod“.

Stanovništvo će se u međuvremenu vodom za piće snabdevati iz cisterni. I posle uspostavljanja redovnog snabdevanja korisnici se podsećaju da će vodu moći da koriste samo za tehničku upotrebu dok iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje ne stigne potvrda o njenoj ispravnosti za piće i kuvanje.

Pogledajte više