DOBROTA NAPUNILA KOMBI IGRAČKAMA: Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Subotici stigla donacija za male pacijente

J. L.

30. 03. 2021. u 19:30

PLIŠANE igračke, društvene igre, bojanke i bojice, knjige i slikovnice, automobili i lutkice koje su prikupila druženja „Za Suboticu svim srcem" i „Anđeli severa“ iz Bačke Topole donirana su Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Subotici.

Foto: J. L.

Za samo dva dana trajanja akcije, prikupljeno je toliko igračaka da je za njihov transport do bolnice bio potreban kombi.

- Sakupljeno je oko šest džakova samo plišanih igračaka, oko 60 raznih društvenih igara, kao što su "Riziko", "Monopol", "Čoveče, ne ljuti se", više od 30 bojanki i 20 kompleta bojica, prikupljeno je i 50 novih igračaka i više od sto knjiga i slikovnica - kaže Branko Prčić iz Udruženja "Za Suboticu svim srcem" .

U subotičkoj bolnici trenutno se leči deset mališana, kojima će, zahvaljujući ovim igračkama, boravak biti bar malo lakši.

- Imam veliku čast da se zahvalim našim prijateljima koji su nam donirali ovako divan poklon, a to su igračke, bojanke i sve druge važne stvari za decu, koje će tokom boravka na našem Odeljenju koristiti da im upotpune vreme i učine ih malo srećnijim. S obzirom na to da imamo i druga odeljenja na kojima se nalaze deca, potrudićemo se da i ta deca dobiju deo igračaka, odnosno da zajedno učestvuju u radosti ovog velikog i lepog poklona - rekla je dr Branka Milisavljević, pomoćnica direktora i načelnica Odeljenja pedijatrije.

Ideja da prikupe igračke za mališane koji se leče na Odeljenju pedijatrije, potekla je od Udruženja "Anđeli sa severa" iz Bačke Topole, čija je članica sa sinom nedavno boravila u bolnici, te je uvidela da deci nedostaju igračke koje bi im odvratile pažnju sa bolesti. Kako je najavila Dejana Draškić Nađ, predsednica Udruženja, uskoro će uslediti još jedna akcija za subotičku bolnicu.

- Ovom prilikom najavljujemo novu akciju za Dečije odeljenje, u kojoj ćemo prikupljati sredstva za dezinfekciju, posteljinu i sve što je potrebno da bi Dečije odeljenje bilo kompletno opremljeno - najavila je Draškić Nađ.

Pogledajte više