SPASIOCI DOSTAVILI HRANU I LEKOVE: Teška situacija u zavejanim selima na Goliji (FOTO)

Tanjug

27. 03. 2021. u 20:18

ZAVEJANI stanovnici Devića i Srednje reke na Goliji danas su dobili pomoć u vidu hranu i lekova zahvaljujući pripadnicima Sektora za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačkim jedinicama Čačak i Ivanjica, i lokalnoj samoupravi.

Foto: MUP Srbije

U domaćinstvima zavejanim snežnim nanosima uglavnom žive stariji ljudi lošeg zdravstvenog stanja kojima je potrebna pomoć i do kojih je moguće stići uz pomoć kvadova sa gusenicama i motornih sanki, saopštio je MUP.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić poručio je građanima da treba da znaju da im je ta služba 24 sata dnevno na raspolaganju, te da su vatrogasci tu da im pomognu i učine sve kako bi elementarne nepogode prošle sa minimalnom imovinskom štetom i bez ljudskih žrtava.

Čaušić je podsetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova početkom godine nabavilo deset kvadova sa gusenicama i motorne sanke, koja su izuzetno značajna i pri prevozu medicinskog osoblja do bolesnih u nepristupačnim mestima.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je ta opština tokom prošle godine imala više vanrednih situacija usled elementarnih nepogoda, tokom kojih je pomoć države, kaže, bila vrlo značajna.

Kako navodi, situacija u zavejanim selima na Goliji je izuzetno teška i lokalna samouprava čini sve da se organizuje i pomogne stanovništvu.

Zbog posledica obilnih padavina vanredna situacija je na snazi u 11 lokalnih samouprava, delu Vranja i u deset opština - Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Babušnici, Crnoj travi i delovima opština Knjaževac, Bosilegrad, Ivanjica, Surdulica i Trgovište.

Pogledajte više