EKONOMSKI FAKULTET U DRUŠTVU NAJBOLJIH: Prestižna međunarodna akreditacija za našu školu

B.B.

26. 03. 2021. u 13:14

EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Beogradu, ušao je u klub najboljih visokoškolskih ustanova iz oblasti ekonomije i biznisa.

Foto V. Danilov

Naša visokoškolska ustanova dobila je prestižni međunarodni EFMD sertifikat svog programa osnovnih studija, od strane Evropske fondacija za razvoj menadžmenta (EFMD) - međunarodno priznate agencije za akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa u oblasti ekonomije i menadžmenta.
Time je naš Fakultet postao prvi i jedini u Srbiji i jedan od malobrojnih fakulteta u jugoistočnoj Evropi, čije studije poseduju međunarodno relevantnu programsku akreditaciju iz oblasti ekonomije i menadžmenta.
- Dobijanje ove međunarodno priznate akreditacije predstavlja potvrdu pune usklađenosti našeg studijskog programa, načina organizacije i realizacije nastave i drugih pratećih aktivnosti, sa najboljom međunarodnom praksom koja se primenjuje na prestižnim svetskim univerzitetima - ističu u ovoj visokokolskoj ustanovi. - EFMD programska akreditacija predstavlja i dodatni signal kvaliteta naših diplomaca poslodavcima u zemlji i inostranstvu, a predstavljaće i doprinos unapređenju međunarodne vidljivosti našeg Fakulteta i Univerziteta u Beogradu.
Ekonomski fakultet je u proces priprema za međunarodnu akreditaciju svog jedinstvenog četvorogodišnjeg programa osnovnih studija Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika (sa fokusom na modul: Računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje) ušao 2019. godine. Za sticanja međunarodne akreditacije, analiziran je institucionalni okvir za poslovanje Ekonomskog fakulteta, struktura studijskog programa i predmeta, dizajn ishoda studiranja, način realizacije nastave, kvalitet udžbeničke literature, rigoroznost sistema ispitivanja, naučnoistraživačke performanse nastavnika, kao i efikasnost sistema obezbeđenja kvaliteta.

Pogledajte više