U KOVID ODELJENJIMA 35 PACIJENATA: Najnoviji korona presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

25. 03. 2021. u 09:52

U KOVID odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu hospitalizovano je 35 pacijenata, prema preseku od jutros.

Foto:G.Šljivić

- Na Grudnom odeljenju smešteno ih je 19, na Neurologiji 16. Pozitivno na virus korona ih je 32, rezultati testiranja ostalih troje su negativni. Tokom minula 24 sata, primili smo na lečenje tri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju virusom korona, dva smo prevezli u Kovid bolnicu u Batajnici, jednog u Klinički centar u Kragujevcu – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Po računici Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije do sada je ukupno 2.358, od kojih je 1.033 izlečeno. Ovde nisu uračunati današnji podaci, jer se oni poslednjih dana saopštavaju u kasnijim satima.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.358 lica, uz nažalost 92 smrtne žrtve.

Pogledajte više