JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Loša epidemiološka slika u Vlaasotincu

Igor Mitić 24. 03. 2021. u 15:15

U VLASOTINCU je, prema podacima ovdašnjeg Doma zdravlja, u prethodna dva dana, PCR i antigenskim testovima, potvrđeno 40 odnosno 42 nova slučaja infekcije virusom korona, pa je zbog pogoršanja epidemiološke situacije predsednik opštine Bratislav Petrović ponovo uveo vanrednu situaciju.

Foto: I.Mitić

Polovina od ukupnog broja testiranih je imala pozitivan nalaz, a u vlasotinačkoj kovid ambulanti se na pregled javi u proseku oko 200 ljudi. Vrtić „Kolibri“ Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ biće zatvoren 14 dana zbog toga što je koronom zaraženo šest, od 18 vaspitača, dok je šest u izolaciji.

Lokalni Štab za vanredne situacije predložio je Školskoj upravi u Leskovcu da deca od prvog do četvrtog razreda vlasotinačke Osnovne škole „8. oktobar“ pređu na on-lajn nastavu, dok će dezinfekcija javnih prostora i stambenih zgrada biti nastavljena.

Obaveza je svakog građanina da prijavi policiji nepoštovanje mera izolacije, a nadležni će postupati po tim prijavima – poručio je Filip Stanković, komandir Policijske stanice u Vlasotincu.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje u ovoj opštini je u prethodnih deset dana laboratorijski potvrđeno 149 slučajeva zaraze.

Pogledajte više