APEL ZA VAKCINACIJU: Šabac nije epidemiološko žarište

V. M. 20. 03. 2021. u 12:30

GRAD Šabac trenutno nije epidemiološko žarište.

Foto: V.M.

Imamo od 322 do 360 pregleda dnevno u kovid ambulanti Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” u Šapcu, što je blagi porast u odnosu na prethodni period. Apelujem na sugrađane da striktno poštuju mere propisane Uredbom Vlade Republike Srbije, jer samo tako nećemo širiti infekciju i zaštitićemo i sebe, i druge, kaže dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Jedini način da bude pobeđen virus korona, koji je za sada poznat u svetu, ističe čelnik Šapca,“ je vakcinisanjem“.

- Mi danas na vakcinalnom punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” imamo 400 vakcinacija drugom dozom ,,Sputnjik Ve”, 19 drugom dozom ,,Fajzera” i dve ,,Sinofarmom” -ističe dr Pajić.

- Osim toga, i oko 20 ljudi primiće prvu dozu ,,Fajzerove” vakcine. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, i zato pozivam sve sugrađane da se prijave za vakcinisanje. Iskoristimo tu priliku da izaberemo vakcinu koju želimo da primimo i time zaštitimo sebe, ali i čitavu zajednicu.

U Šapcu je, prema njegovim rečima „trenutno revakcinisano 12 069 sugrađana, a a više od 31 hiljada doza vakcina je ukupno dato u gradu na Savi“.

- Dobro nam ide vakcinacija, ali ne treba da stanemo. Treba da iskoristimo mogućnost da se svi vakcinišemo rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Pogledajte više