U KOVID ODELJENJIMA 28 PACIJENATA: Novi podaci o epidemiji u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

18. 03. 2021. u 14:03

PREMA današnjem preseku u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno je smešteno 28 pacijenata.

Foto M. B.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 17, na Neurologiji 11. Pozitivno na korona virus ih je 27, jedan pacijent ima negativan test. Tokom minula 24 sata, primili smo na lečenje tri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom, a jednog smo otpustili kući – potvrđuje dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

O broju novozaraženih korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, čiji broj je u porastu, do ovog izveštavanja još nema zvaničnih informacija. Po računici milanovačkog Doma zdravlja, koja je saopštena juče, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije iznosi 2.157, od kojih je izlečeno 948.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.157 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Pogledajte više