SOCIJALNI KVADRATI NA RASPODELI: Novi Sad nastavlja program stambene podrške građanima u Novom naselju

Z. GRUMIĆ

16. 03. 2021. u 06:21

PRVA od ukupno šest lamela budućeg stambenog bloka predviđenog za socijalno stanovanje, u Ulici Momčila Tapavice na novosadskom Novom naseljeu, nedavno je završena, pa u narednom periodu predstoji raspisivanje konkursa radi raspodele 25 stanova budućim korisnicima, po cenama znatno nižim od tržišnih.

Foto Z. Grumić

Zahvaljujući značajnoj stambenoj podršci Grada, koja se ostvaruje odgovarajućim programom, očekuje se da kvadratni metar ne premaši iznos od 94.000 dinara.

- Zakonom o stanovanju regulisano je ko sve može da se prijavi na konkurs i pod kojim uslovima. Građani će imati i mogućnost da te stanove otkupe na 240 mesečnih rata, odnosno da ih otplate za 20 godina - izjavio je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.

DEVET STANOVA BESPLATNO

SKUPŠTINA grada je usvojila i odluku o socijalnoj podršci kupovinom pet stanova za dvočlana domaćinstva u zgradi za socijalno stanovanje u Kisačkoj 55. Tako je u tom objektu ukupno devet stanova dodeljeno besplatno, a ostalih 26 je, takođe na osnovu konkursa, prodato po nekomercijalnoj ceni i na otplatu u 240 rata.

Na toj atraktivnoj lokaciji, u čijoj je neposrednoj blizini prošle godine izgrađen produžetak Bulevara Jovana Dučića s kružnom raskrsnicom i uređen okolni prostor, predviđena je izgradnja ukupno 173 socijalna stana različite kvadrature.

- Prva će biti useljena Lamela 6, koja je gotova. Radovi u okviru prve faze izgradnje Lamele 5 su pri kraju, a uskoro će da bude raspisana javna nabavka za izgradnju Lamele 1 - precizirao je za "Novosti" Marko Jovanović, direktor gradske Stambene agencije.

ZAVRŠENO Zgrada u Kisačkoj ulici 55, Foto Z. Grumić

On je dodao da bi ta treća zgrada stambenog kompleksa za socijalno stanovanje u Ulici Momčila Tapavice trebalo da bude završena sledeće godine.

Stanove iz programa stambene podrške dodeljuje odgovarajuća komisija, prema precizno utvrđenim kriterijumima i na osnovu konkursa.

Pogledajte više