U KOCELJEVI NAJMANJE OBOLELIH OD KORONE: U ovom delu Srbije poslednjih dana registrovan je po jedan zaraženi

V.Mitrić

15. 03. 2021. u 13:03

EPIDEMIOLOŠKA situacija u opštini Koceljeva, prema podacima o broju novozaraženih i aktivno obolelih, u poslednje vreme je najbolja u Mačvanskom okrugu.

Foto: V.Mitrić

Poslednjih dana, u ovom delu Srbije registrovan je po jedan novoobolelih, dok je aktivno bolesnih od korona virusa 16, dok je recimo u Vladimircima reč o njih 36, Malom Zvorniku 64, Krupnju 73, Ljuboviji 78, opštinama približnog broja stanovnika.

Dr Verica Sofranić,direktorka Doma zdravlja „Darinka Lukić“ u Koceljevi, kaže da je u ovom kraju 10.960 punoletnih pacijenata i da su, od početka pandemije korona virusa, imali 763 obolela.Ovdašnji zdravstveni radnici ne žele da se diče najnovijim podacima, već rade da situacija bude još bolja.Neumorni su u poslu vakcinacija i revakcinacija, koje se obavljaju i vikendom.Samo minulog vikenda, u subotu u nedelju, revakcinisano je 256 ljudi koceljevačkog kraja.

U ovaj veliki i odgovoran posao uključeno je, kako kaže naša sagovornica, „onoliko timova koliko treba, najčešće tri“.Dobro je organizovano i zakazivanje i tok vakcinacija i revakcinacija, a ne da se drže termina od pet minuta, „što nije realno“.Pacijenti, na njihovo veliko zadovoljstvo, dolaze i odlaze zadovolji.

- Sve vakcinacije su u sedištu ustanove, a nadamo se da, kada bude usledio taj posao bez zakazivanja, da ćemo krenuti i u naša okolna sela, što je velika stvar, jer je reč, uglavnom, o staračkim domaćinstvima- kaže dr Sofranić.

- Imamo dovoljno i ekipa, i dobru organizaciju i volju i želju da uradimo ovaj posao na najbolji način, što je dragocen doprinos borbi protiv korona virusa.A, kad se vredno, odgovorno i savesno radi, onda se, s razlogom, očekuju dobri rezultati.U ovom slučaju jako važni, jer se radi o zdravlju ljudi.

Pogledajte više