NOVA KUĆA U PLAMENU: Porodica iz Kule ostala bez objekta u koji je trebalo da se useli

Z. R.

13. 03. 2021. u 17:46

SAŠA i Anita Sadovski, mladi bračni par iz Kule, sa troje dece, ostali su bez kuće u koju su nameravali da se usele, jer je ove sedmice požar uništio novosagrađeni objekat.

Foto Z. O.

Domaćin Saša kaže da je požar, koji se dogodio tokom noći, najverovatnije podmetnut, jer se vatra pojavila od ogrevnih drva naslaganih pored objekta. Izgorelo je sve osim zidova, koji su ipak toliko oštećeni da će morati da budu srušeni i da se kuća ponovo zida iz temelja.

- Plamen je progutao svu PVC stolariju, sav alat, za koji još uvek otplaćujem kredit, sportske bicikle, čamac za pecanje koji nisam stigao da isprobam, ugaonu garnituru spremljenu za dnevni boravak, čak i dva velika papagaja - nabrojao je Saša.

NEMERLjIVA ŠTETA

PREDSEDNIK opštine kaže da je materijalna šteta uzrokovana požarom nemerljiva, ali je najbitnije da su članovi porodice ostali nepovređeni, kao i da požar nije zahvatio stari deo kuće, u kojem će Saša i Anita sa decom stanovati do izgradnje novog doma.

Kuću su sazidali on i njegov otac, a sad im je potrebna pomoć da je, nagorelu i natopljenu vodom od gašenja požara, sruše, a potom ponovo podignu.

Saša Sadovski, Foto Z. O.

Zgarište je obišao predsednik Opštine Damjan Miljanić, koji je obećao maksimalnu pomoć lokalne samouprave.

- Za početak će to biti jednokratna finansijska podrška, a kasnije ćemo obezbediti materijal za izgradnju kuće. Za čišćenje šuta i pripremu za novu gradnju biće angažovana mehanizacija JKP "Komunalac" - rekao je Miljanić.

Zlatko Ostojić iz "Humanitarne grupe građana opštine Kula" kaže da je pokrenuta akcija "Za porodicu Sadovski".

- Porodici su najpotrebniji novac i građevinski materijal - istakao je Ostojić.

Pogledajte više