EPIDEMIJA KORONE U KIKINDI: Preminuo jedan pacijent, na lečenju još 30 osoba

R.Š.

12. 03. 2021. u 14:11

OD POSLEDICA korona virusa u Opštoj bolnici u Kikindi preminuo je jedan pacijent, muškarac od 74 godine, koji je najmanje desetak dana bio u teškom stanju.

Foto: R. Š.

On je najpre bio na kiseoničkoj potpori, a potom i na respiratoru. Osim njega još dva pacijenta obolela od kovida 19 su u teškom stanju, ali nisu na respiratoru, saopšteno je iz ove ustanove. Prema podacima Kriznog štaba trenutno su zaražene 472 osobe.

- Na lečenju je 30 pacijenata, najmlađi ima 38, a najstariji 87 godina. Dobra vest je da poslednjih mesec dana na lečenju nema dece. Virus se širi i građani to treba ozbiljno da shvate i pridržavaju se svih mera, jer je povećan broj pregleda u kovid ambulanti. Povećan je i broj zaraženih. U jednom danu od 29 pregleda, kod 15 je potvrđen korona virus, a većina je na kućnom lečenju – saopštio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Zbog većeg broja pacijenata sa simptomima kovida, ponovo rade dve kovid ambulante Doma zdravlja, jedan u Svetosavskoj ulici, a druga u Mikronaselju.

Pogledajte više