PAPRENA KAZNA ZA SAT RADA DUŽE: Vulkanizer u Subotici moraće da plati 150.000 dinara zbog nepoštovanja radnog vremena

J. L.

12. 03. 2021. u 12:33

MEĐU onima koji su minulog vikenda u Subotici kažnjeni zbog nepoštovanja radnog vremena, ograničenog usled primene epidemioloških mera zaštite, najgore je prošao Enes Avdić, vlasnik vulkanizerske radnje.

Foto J. L.

Njega su komunalni inspektor i komunalni policajci zatekli da radi u subotu oko 13 časova i zbog toga kaznili sa 150.000 dinara.

Kada je oko 12.50 inspekcijska služba ušla u radionicu u blizini Buvljaka zatekla je otvorenu radnju i vlasnika kako završava čišćenje jednog auta.

- Mušterija sa malim detetom došla oko 15 do 12 i zamolila nas da operemo auto, dok ona ode na pijacu. Dok smo završavali taj posao, naišli su komunalci i kaznili me sa 150.000 dinara - priča nam Avdić.

- Džabe sam ja njima čitao uredbu koju je popisala premijerka Ana Brnabić da se ograničenje iz stava ne odnosi na rad radnji, objekata i mesta - stolarske, krojačke, staklorezačke radnje, servisi i tehnički pregledi, gde nema prisustva korisnika ili su kontakti ograničenog trajanja. Nisu imali razumevanja. U radionici nije bilo nikoga sem mene, a oni su ipak smatrali da sam prekršio Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

SUBOTIČANI NUDE POMOĆ

Kažnjavanje vulkanizera izazvalo je revolt mnogih građana, koji su mu ponudili pomoć i pozvali Subotičane da ga podrže tako što će otići u njegovu radnju da zamene gume ili operu auto. Mnogi su mu ponudili i pravnu i finansijsku pomoć.

Avdić je kao preduzetnik sankcionisan sa 150.000 dinara. Da bi tu kaznu platio mora, kako kaže, da radi dva meseca i da ništa ne odnese porodici, niti da plati dažbine i kiriju.

- Morao sam da se žalim Prekršajnom sudu, jer nemam od čega da platim kaznu. Voleo bih da se ovo nekako reši - dodaje Avdić.
 

Pogledajte više