INOVATIVNA TERAPIJA SPASAVA ŽIVOT: Izložba na Kalemegdanu povodom dana borbe protiv raka dojke

B.B.

08. 03. 2021. u 14:27

U SUSRET nacionalnom danu borbe protiv raka dojke, sa ciljem podizanja svesti o značaju dostupnosti inovativnih terapija u borbi protiv ove bolesti, u sredu u 10 časova na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, biće otvorena izložba "Zajedno protiv (m)raka".

Foto N. Živanović

Želja organizatora je skretanje pažnje javnosti na važnost dostupnosti inovativnih terapija u lečenju metastastskog karcinoma dojke, kroz fotografije, koje će predstaviti priču devet žena koje su pobedile opaku bolest.

Inovativna terapija uvedna u Srbiji, za jedan od tri podtipa metastatskog karcinoma, koja poboljšava kvaliete života i smanjuje rizi od smrtnosti za 30 odsto, još uvek su nedostupne za 2/3 obolelih žena u Srbiji.

Na konferencije za medije će govoriti njegova ekselencija Urs Šmid, Ambasador Švajcarske u Srbiji, prof. dr Lazar Popović, lekar specijalista internističke onkologije na Institutu za onkologiju Vojvodine, prof. dr Marijana Milović-Kovačević, onkolog na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije i Vesna Bondžić, predsednica udruženja "Ženski centar Milica".

Pogledajte više