SPREČEN NASTAVAK NELEGALNIH RADOVA NA VOJNOJ PARCELI: Investitori tokom vikenda pokušali da nastave radove na zemljištu Ministarstva odbrane

N.K.

04. 03. 2021. u 15:44

GRAĐEVINSKI inspektori sprečili su nastavak nelegalnih radova na delu parcele u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru u vlasništvu Ministarstva odbrane, a u sklopu kasarne “Rifat Burdžević Tršo”.

Foto: N.K.

Naime, tokom vikenda su građani prijavili građevinskoj inspekciji da su na gradilištu primećeni radnici i buldožer koji je iskopavao zemlju, na osnovu čega su inspektori izašli na teren.

- Nadzorom je utvrđeno da je izvođač radova, nakon što je sa trotoara uklonio kamenje i zemlju kako bi ga oslobodio za nesmetano korišćenje za pešake, pokušao ponovo da nastavi sa novim iskopima. Inspektori su naložili prekid i obustavu radova i obavestili policijske i pravosudne organe – kažu u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Radovi na dve parcele, 436/4 i 437 KO Novi Pazar, nelegalno su izvođeni nekoliko nedelja, sve dok po nalogu nadležnog tužilaštva nije reagovala inspekcija i donela rešenje o zatvaranju gradilišta.

U međuvremenu, investitori i izvođači radova su uspeli da izgrade dva objekta, jedan dimenzija 11 sa 7 metara, a drugi 15 sa 6 metara, kao i naprave dve iskopine dimenzija 20 sa 7 metara.

- Zbog bespravne izgradnje pokrenuti su upravni postupci i doneta rešenja o uklanjanju, zatvaranju gradilišta i izvršenju, te je obavešten Odsek za privredni kriminal Policijske uprave u Novom Pazaru. Protiv investitora, odnosno, izvođača radova podnete su krivične prijave Osnovnom tužilaštvu – navode u građevinskoj inspekciji.

Iako je korisnik parcele, a ona je deo vojne kasarne, Ministarstvo odbrane se nije oglašavalo i odgovorilo na pitanje kako je moguće izvođenje radova na tom mestu.

Pogledajte više