KOVID POTVRĐEN KOD 26 DECE: Povećan broj obolelih u opštini Negotin

S.M.J.

03. 03. 2021. u 15:16

U OPŠTINI Negotin u odnosu na poslednji izveštaj broj pozitivnih na virus korona za 24 časa uvećan je za 21 novi slučaj kovida, od kojih kod dva deteta školskog uzrasta.

Foto: S.M. Jovanović

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona evidentiran je kod 10 žena od 26 do 73 godine starosti, kao i kod 11 osoba muškog pola do 68 godina starosti, među kojima su i dečak od 10 godina i srednjoškolac od 19.

U poslednja 24 časa u kovid laboratoriji negotinskog Doma zdravlja testirano je 47 građana antigenskim testovima, a u negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su i rezultati sedam PCR testova.

Lekari u kovid ambulanti obavili su ukupno 55 pregleda, od kojih 36 prvih i 19 kontrolnih. U kovid režimu, pored Grudnog odeljenja, je i Odeljenje neurologije, na kojima je smešteno 18 pacijenata.

-Broj pregleda u kovid ambulanti je povećan kao i broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom kojima je potrebna kiseonička potpora. U crvenoj zoni zbog popunjenosti Odeljenja pneumoftiziologije, od juče je i Odeljenje neurologije na kome je već smešteno sedam pacijenata. prema informacijama pedijatrijske kovid ambulante zabeležen je i povećan broj dece koja su pozitivna na kovid-19 - kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac direktora Zdravstvenog centra Negotin.

U ovom trenutku virus korona je potvrđen kod 26 dece, od kojih kod dve bebe od nepunih godinu dana i kod, petoro dece od jedne do sedme godine i 20 učenika ovdašnjih osnovnih i srednjih škola.

Nakon „burnog“ decembra sa 620 pozitivnih na virus korona i relativno mirnog januara sa 139 novih slučajeva, u februaru je zabeležen skok broja obolelih na 269 slučajeva. Od početka marta, za svega dva i po dana, evidentirana su 62 novoinficirana.

Pogledajte više