ZA ČETIRI KONKURSNE LINIJE 270 MILIONA DINARA: Raspisani konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

J. L.

02. 03. 2021. u 21:30

POKRAJINSKI sekretarijat za privredu i turizam raspisao je četiri konkursa, po dva u oblasti privrede i turizma, ukupne vrednosti 270 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 16. mart.

Foto J. L.

Privrednicima su dostupne linije za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme odnosno za nabavku softvera ili za sticanje nematerijalne imovine, u okviru kojih je obezbeđen 41 milion dinara, dok je za nabavku repromaterijala namenjeno 118 miliona dinara.

Objavljeni javni konkursi u turizmu namenjeni su privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine. Za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture  opredeljeno je 59 miliona dinara,  dok će za nabavku mašina, opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata biti izdvojeno 52 miliona dinara.

- Hoćemo da turizam u Vojvodini dočeka spremno novu turističku sezonu, u ovom momentu očekujući domaće goste, a nadamo se da ćemo uskoro govoriti i o povećanom broju stranih gostiju. Važna činjenica za sve koji žele da učestvuju na konkursima Sekretarijata, od danas, pa u narednih šest meseci, jeste da nisu u mogućnosti da smanjuju broj zaposlenih za više od deset odsto. Želimo da svaki dinar koji ulažemo u naše konkurse doprinese očuvanju, pre svega, radnih mesta, u nadi da će doći i do povećanja broja zaposlenih, do kupovine novih mašina, ali i nove opreme – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

- Svi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Sekretarijata, u tekstovima pravilnika ili putem besplatnog broja koji je objavljen  uz svaki od pomenutih konkursa.

Ivanišević je dodao da će se uspešnost novoobjavljenih konkursa meriti brojem sačuvanih i otvorenih radnih mesta, kao i osavremenjavanjem procesa i zanavljanjem mašina i neophodne opreme u privrednim i turističkim delatnostima.

Pogledajte više