PORANILI DA KRPE RUPE: Vremenski uslovi pogoduju ekipama JKP "Put" pa su intenzivirali radove

Z. GRUMIĆ

24. 02. 2021. u 06:21

RAST temperature vazduha na prijatnih 14 stepeni, omogućio je građevinskim ekipama novosadskog JKP "Put" da izađu na teren kako bi nastavili sanacije oštećenja na kolovozu, koje se neminovno pojavljuju u ovo doba godine.

Foto N. Karlić

Iako zimska sezona zvanično traje do 15. marta, postrojenja asfaltne baze počela su da rade, kažu, za "Novosti", nadležni u tom gradskom javno-komunalnom preduzeću.

- U planu je da oštećenja saniramo toplim asfaltom, prvenstveno na autobuskim linijama u gradu, što je i prioritet u ovom periodu. Posle toga prelazimo i na vangradske linije gradskog javnog prevoznika. Naše ekipe se trenutno nalaze na Bulevaru oslobođenja.

Pripremni radovi izvode se i u Rumenci, u ulicama Omladinskoj i Dositeja Obradovića, gde će krajem ove nedelje kolovoz biti presvučen novim asfaltom.

GLODALICA

NOVOSADSKI "Put" je lane iz budžeta Grada dobio, u vidu kapitalnih subvencija, 25,3 miliona dinara.

- Taj iznos je utrošen za nabavku mašine glodalice koja je, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, preduzeću isporučena u maju prošle godine - navode u tom JKP.

U "Putu" dodaju da su slični radovi predviđeni i u Futogu, u nekoliko ulica čiji je kolovoz znatno oštećen.

- Naše ekipe takođe obavljaju i sanacije tucaničkih kolovoza koje se uobičajeno rade na početku nove građevinske sezone. Ti radovi izvode se na Čeneju i u Veterniku, u ulicama Marka Servickog, Dušana Popovića i Gorana Maletića - preciziraju u tom JKP.

Foto N. Karlić

Popravke oštećenja kolovoza u toku su i na državnim putevima na prilazima Novom Sadu koji su u nadležnosti "Puta", a jedan od tih pravaca je Novi Sad -R umenačka ulica -Rumenački put.

Zimska služba tog novosadskog javno-komunalnog preduzeća još je u prvom stepenu pripravnosti i 24-časovnom dežurstvu, a služba signalizacije redovno održava semafore i obavlja zamenu oštećenih znakova vertikalne signalizacije.

Pogledajte više