DEPONIJE NA SVAKOM UGLU: Problemi novosadske "Čistoće" pri odnošenju smeća

S. BAJIĆ

22. 02. 2021. u 09:22

RADNICI JKP "Čistoća", i pored čestih apela Novosađanima da kućno smeće i krupni otpad odlažu u za to postavljene kontejnere, i dalje kubure sa nagomilanim, neodgovorno i bahato bačenim đubretom na mesta koja nisu za to predviđena.

Foto JKP "Čistoća"

Ekipe tog komunalnog preduzeća su u prethodnih nekoliko dana uklonile divlje deponije sa čak 12 lokacija u gradu i to na bulevarima patrijarha Pavla, Vojvode Stepe, Cara Lazara, Kralja Petra i ulicama Braće Dronjak, Milana Tepića, Janka Veselinovića, Janka Čmelika i Dušana Danilovića.

- Takođe, naši radnici širom grada zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u kontejnerima, što predstavlja veliki problem u radu naših službi.

KAZNE

ODLAGANjE otpada na Gradskoj deponiji je besplatno. Kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50.000 do milion dinara.

Kada u kontejnerima završe građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje naši radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno - kažu u JKP "Čistoća" i pozivaju sugrađane koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu njihovo preduzeće i rezervišu kontejner za krupni otpad.

JKP "Čistoća" će, kako potvrđuje Danijela Jankov, član nadzornog odbora tog preduzeća, od 3. marta, početi sa akcijom odnošenja baštenskog i krupnog otpada, a raspored po kvartovima i ulicama će objaviti na svom sajtu.

Pogledajte više