MOŽE BITI BILO KO: Doktor Zoran Jovanović najzaslužniji za besprekorno funkcionisanje kovid jedinica u pirotskoj Bolnici

V.Ć.

19. 02. 2021. u 16:34

DOKTOR Zoran Jovanović, načelnik interne medicine u pirotskoj Opštoj bolnici nedavno je, povodom dana državnosti dobio Zlatnu medalju za zasluge, priznanje koje mu je dodeljeno za bespoštednu borbu za zdravlje pacijenata obolelih od kovida.

Foto: V.Ćirić

Dr Jovanović je i sam bio zaražen kovidom, ali je zarazu uspešno pobedio i nastavio rad sa pacijentima.

- Ponosan sam na priznanje koje sam dobio, mada mogu slobodno da kažem da je identično priznanje mogao da dobije svako u kovid jedinicama: od radnika koji su održavali higijenu u crvenoj zoni, preko medicinskih sestara, tehničara, tehničkog osoblja, administracije. Oni koji su bili uključeni u proces lečenja: od prijema, smeštaja lečenja pacijenata obolelih od korone. Svi koji su u crvenoj zoni na neki način rizikiju svoje živote. Naravno, tu su i naše porodice kojima smo zahvalni, jer su zbog našeg danonoćnog angažmana poprilično trpele i rizikovale da i one budu zaražene, jer je evidentno da je veliki rizik raditi sa koronom. Nažalost ima veliki broj obolelih i preminulih zdravstvenih radnika i priznanje koje je predsednik Vučić uručio na neki način posvećeno je svima njima - kaže skromno ovaj internista i zaključuje da je u početku u kovid jedinicama dnevno bilo i preko 90 bolesnika, a sada ih je nešto oko dvadesetak, što je znak da se u bolnici radilo svojski i stručno.

Dr Goran Petrović, direktor pirotske Opšte bolnice, kaže da je lično on delegirao kolegu Jovanovića za ovo priznanje jer je od momenta formiranja kovid jedinica bukvalno danonoćno na nogama i po odeljenjima u crvenoj zoni i da je najviše učinio za funkcionisanje dela bolnice u kovid režimu.

Pogledajte više