MILIONI U OBNOVU STADIONA : Zahvaljujući sredstvima Pokrajine Zrenjanin će dobiti savremen sportski objekat

B. Grujić

18. 02. 2021. u 06:08

KROZ istoriju zrenjaninski stadion u Karađorđevom parku iznedrio je mnogobrojne velikane sporta.

Foto Privatna arhiva

Zahvaljujući sredstvima Vojvodine, grad na Begeju dobiće moderan sportski objekat, na kojem će moći da se održavaju međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 250 miliona dinara, za realizaciju druge faze sanacije i adaptacije stadiona.

Ova sredstva grad Zrenjanin dobio je na javnom konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, nakon što je prethodne godine projekat ostao na "čekanju", zbog epidemije virusa korona.

- Zahvaljujući dobijenim sredstvima, nastavljamo započetu rekonstrukciju stadiona i očekuju nas u toku ove godine radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona, postavljanju drugog nivoa rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, rekonstrukciji pristupnih saobraćajnica i proširenju parking-prostora - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

ATLETSKA BORILIŠTA

Početkom februara 2019. počela je prva faza rekonstrukcije stadiona i trajala je do oktobra, a izgrađena je tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije. Vrednost investicije u prvoj fazi iznosila je 200 miliona, 120 miliona izdvojila je AP Vojvodina, a 80 miliona grad Zrenjanin.

Kako je istakao, ovom fazom biće zaokružena izgradnja jedinstvenog sportskog kompleksa, koji je najveći sportski objekat u gradu, a u koji decenijama ništa nije ulagano.

- Grad Zrenjanin, koji u 2021. godini ponosno nosi titulu Evropski grad sporta, realizacijom druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona, dobiće moderan i veoma funkcionalan sportski objekat, a nadam se da ćemo uskoro, kada sve bude gotovo, imati priliku da posmatramo neko veliko evropsko atletsko takmičenje - naglasio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prilikom potpisivanja ugovora sa gradonačelnikom Zrenjanina.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta Pokrajina Vojvodina opredelila je ukupno 497 miliona dinara.

Pogledajte više