ZBRINULI GA ZBOG HLADNOĆE: Muškarac (40) smešten u Ustanovu za odrasle i starije U Leskovcu

I. M.

14. 02. 2021. u 17:58

ŠTIĆENIK leskovačkog Centra za socijalni rad, star oko 40 godina, zbrinut je u Ustanovi za odrasle i starije.

Foto: I.Mitić

To je učinjeno na zahtev ovog čoveka iz okoline Vučja, a po nalogu socijalnih radnika. On više nije mogao da boravi u svom domu koji je zbog hladnoće neuslovan za stanovanje.

U Centru za socijalni rad su potvrdili informaciju i istakli da ovo nije prva zima tokom koje rade na privremenom zbrinjavanju tog korisnika njihovih usluga.

Ovoj ustanovi minule noći prijavljeno je i da je jedna osoba ženskog pola ležala na ulici u leskovačkom Radničkom naselju, ali dok su nadležni izašli na licu mesta ona je već otišla svojoj kući. Prema nezvaničnim informacijama, radilo se o osobi koja je bila pod uticajem alkohola.

Za slučajeve kada se proceni da je bilo kojoj osobi potreban neki vid socijalne zaštite policija i zdravstvene ustanove u Leskovcu imaju neprikidno dostupan broj telefona dežurnih službenika Centra za socijalni rad kojima to mogu da prijave.

Muškarac iz okoline Vučja je prva osoba koja je ove zime, zbog hladnoće, smeštena na sigurno. U Centru kažu da se takvi slučajevi javljaju sporadično, a da ih je najviše bilo 2012. godine u vreme dugotrajnog lednog talasa. Tada je isti način zbrinuto desetak osoba.

Pogledajte više