HUMANOST NA DELU: Donacija koncentratora kiseonika bolnici u Zrenjaninu

B.G.

13. 02. 2021. u 12:53

DONACIJOM koncentratora kiseonika Plućnoj bolnici "dr Vasa Savić" u Zrenjaninu, članovi zrenjaninskog Rotari kluba, nastavili su lepu tradiciju pomoći lokalnoj zajednici i pokazali humanost u borbi protiv Covid-a 19.

Foto: Rotari klub Zrenjanin

- Koncentrator kiseonika „Care medical MINI 5" koji nam je uručen kao donacija,  neophodan je u lečenju težih pneumonija pluća, a značajno je to što ovaj aparat ima primenu u našoj bolnici i kad nije pandemija, jer je našim pacijentima često potreban - istakla je direktorka Plućne bolnice u Zrenjaninu, dr Svetlana Jovanović.

Ivana Bošnjak, predsednica zrenjaninskih Rotarijanaca, naglasila je da su od početka pandemije, članovi kluba donirali maske, vizire i rukavice Opštoj bolnici u Zrenjaninu, dezinfekciona sredstva Gerontološkom centru i Crvenom krstu, 50 vizira Predškolskoj ustanovi zrenjanin,  kao i 10 kreveta i 10 dušeka Plućnoj bolnici. 

- Nadamo se da će donacija doprineti efikasnijem radu bolnice, a mi ćemo nastaviti sa akcijama koje doprinose kvalitetnijem životu građana u Zrenjaninu - naglasila je Ivana Bošnjak Bošnjak, uz napomenu da je moto Rotarijanaca iz Zrenjanina, "uvek u službi lokalne zajednice".

ZADOVOLjSTVO LEKARA

Veliko zadovoljstvo doniranim koncentratorom kisenika pokazali su lekari, ali i ostali zaposleni u Plućnoj bolnici u Zrenjaninu, uz napomenu da će im značiti u lečenju pacijenata sa težim oblicima pneumonija pluća.   
 

Pogledajte više