„JELKA MOJIH SNOVA“: U Subotici postavljena velika inkluzivna izložba

J.L.

12. 02. 2021. u 17:01

U HOLU Otvorenog univerziteta u Subotici postavljena je izložba radova sa međunarodnog inkluzivnog konkursa „Jelka mojih snova“, koji je organizovao Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Foto: J. L.

Namera konkursa je bila da svako dete dobije priliku da nacrta svoju jelku i da se na taj način povežu deca sa invaliditetom sa ostalim mališanima. Na konkurs je pristiglo čak 301 rad iz šest država.

- Svaki pojedinac je mogao da nacrta svoju jelku iz snova, sami su birali tehniku kojom su oslikavali, tako da imamo tempere, bojice, kolaž papir i zaista je puno truda i ljubavi uloženo u ove radove – ističe Branislava Bošnjak, vaspitač i član stručnog žirija.

Radovi su podeljeni u šest kategorija, u zavisnosti od uzrasta dece, a tako su i nagrađivani, Međutim, po rečima vajarke Andreje Petraković, jedne od članica žirija, odluka o tome koji su najbolji je bila veoma teška.

- Deca su se veoma trudila i svuda gde postoji trud postoji i kvalitet, a humani karakter umetnosti ne pravi razliku, osim na ljude i neljude. Zato je odluka pala da se svi učesnici konkursa nagrade – objašanjava članica žirija.

Svi zainteresovani izložbu radova „Jelka mojih snova“ mogu da pogledaju do 26. februara.

Pogledajte više