BEZ PREMINULIH, U KOVID-BOLNICI 36 PACIJENATA: U Rudničko-takovskom kraju od početka epidemije ukupno zaraženo 1.646

M. B.

12. 02. 2021. u 13:48

DANAŠNjI zvanični izveštaj o epidemiji korona virusa u Rudničko-takovskom kraju, do ovog izveštavanja, srećom ne beleži ni jednog preminulog pacijenta, a za 36 pacijenata saopštava, da su zbrinuti u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od njih 36 na Grudnom odeljenju smešteno je 15, na Internom 11 i deset na Neurologiji. Pozitivno na korona virus je 25 pacijenata, devet negativno, dvoje njih čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 sata, četvoro pacijenata smo otpustili na kućno lečenje, u istom periodu primili smo na bolničko lečenje još dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke Opšte bolnice.

Podaci zvaničnika o broju novozaraženih, ovde ponekad izostaju, ponekad se razlikuju, ali, bar tako zasada verujemo, ne previše u razlikama između brojeva testiranih i potvrđenih na kovid-19. Najvažnije je sledeće: podaci o brojevima nažalost preminulih, su tačni.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.586  lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pogledajte više