ULAGANJE U OBRAZOVANJE JE ULAGANJE U OPSTANAK: Donacija Privremenog organa Kosovske Mitrovice prištinskom univerzitetu i osnovnim školama

D. Z. 11. 02. 2021. u 18:18

ALEKSANDAR Spirić, predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice uručio je danas(u četvrtak,)donaciju u vidu lap-topova i druge tehničke opteme rektoratu prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ali i ovdašnjim osnovnim školama.

Foto: Depositphotos

Osim potrebnih laptopova Spirić je rektoratu donirao i mašinu za štampanje diploma.

-Informatička oprema koju smo dobili u ovom trenutku je jako bitna za rad našeg informatičkog centra pogotovu kada je kovid 19 uspeo da mnoge stvari u našim životima promeni pa tako i proces izvođenja nastave i nastavno naučnog procesa. I bez ove opreme u tehnološkom smislu naš Univerzitet je redovno izvršavao svoje obaveze, ali ovom donacijom i opremom koju smo namenski naručivali radićemo još efikasnije- istakao je prilikom prijema donacije rektor prištinskog Univerziteta Zdravko Vitošević.

On je istakao posebnu zahvalnost Kancelariji za KiM ali i Privremenom organu opštine koji kako je naglasio, ima razumevanja za potrebe univerziteta jer će ovom donacijom informatički centar biti bogatiji za najmoderniju opremu, koja će omogućiti lakše izvođenje nastavu ali i najsavremenojoj mašini za štampanje diloma. Osim donacije prištinskom univerzitetu sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić danas je u Mitrovačkom dvoru dodelio pomoć Osnovnim školama u cilju unapređenja obrazovnog sistema. Donaciju u vidu računara dobile su OŠ”Sveti Sava”, OŠ”Branko Radičević” i Osnovne škole iz južnog dela, koje funkcionišu u severnom delu grada. Tom prilikom predsednik Spirić je istakao da je obrazovanje jedan od najvažnijih stubova opstanka na Kosovu i Metohiji.

- Ova pomoć u tehnici će nadamo se u mnogome pomoći, da u ovo vreme kada nam je savremena tehnologija potrebna za održavanje kontakata sa decom i za rad na daljinu, da što lakše sve prevaziđemo i zajednički dobijemo borbu sa ovom pošasti. Ono što treba da nas ohrabri i motiviše za naš opstanak je podrška Srbije, svih državnih organa i samog predsednika Vučića ali i stvaranje najvećeg potencijala kojim se ponosimo a to su deca- rekao je prilikom uručenja donacije školama predsednik Spirić dodajući da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost i bolji život na ovim prostorima ali i istrajnost na putu za održavanje čvrstih veza sa državom Srbijom.

Pogledajte više