ČAROLIJA PRAZNIČNIH LAMPIONA : U Limanskom parku od danas do 25. februara traje Kineski festival svetla

S.B.

11. 02. 2021. u 08:25

KINESKI festival svetla, treći u Novom Sadu, počinje danas i traje do 25. februara u Limanskom parku, poštujući sve bezbednosne mere zaštite od pandemije i bez naplate ulaznica.

Foto KFS

Organizatori manifestacije, kojom se uz podršku Vlade Novog Sada, kod nas zvanično obeležava kineska Nova godina, ističu da će se čarobni lampioni paliti svakog dana u 17 časova.

- Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama - kaže inicijator i osnivač festivala, Slobodan Trkulja, naš umetnik, multiinstrumentalista, kompozitor... koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni dveju zemalja.

SVEČANO Slobodan Trkulja, inicijator festivala, Foto KFS

- Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. Kineski festival svetla će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere.

Pogledajte više