MERE PROTIV KORONE OSTAJU NA SNAZI: Zasedao Štab za vanredne situacije u Leskovcu

I.M.

10. 02. 2021. u 15:28

S OBZIROM na to da stručnjaci leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) epidemiološku situaciju u ovom gradu i dalje ocenjuju kao nepovoljnu na snazi ostaju sve dosadašnje mere koje imaju za cilj suzbijanje širenja virusa korona.

Foto I. Mitić

Ovo je odluka gradskog Štaba za vanredne situacije koji je pozvao građane na maksimalnu opreznost i poštovanje svih preporuka struke.

- Predstojeći praznik je dodatni rizik i zbog toga apelujem na sve sugrađane da obavezno nose maske u zatvorenom prostoru i da izbegavaju masovna okupljanja. Nema mesta opuštanju. I dalje ima ugostiteljskih objekata koji rade duže od dozvoljenog i zato pozivamo nadležne da pojačaju kontrole u periodu koji je pred nama uz zahvalnost na trudu koji su do sada uložili – poručio je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije.

U ZZJZ procenjuju da još uvek postoji faktori koji mogu dovesti do brzog pogoršanja epidemiološke situacije zbog čega se i dalje insitira na doslednom pridržavanju mera lične zaštite i svih dosadašnjih mera, preporuka i instrukcija - uz strogu kontrolu istih.

Pogledajte više