IMUNIZACIJA STANOVNIŠTVA TEČE ODLIČNO: U Moravičkom okrugu vakcinisano 13.000 ljudi

Tanjug 05. 02. 2021. u 18:38

U MORAVIČKOM okrugu do danas je protiv virusa korona vakcinisano više od 13.000 osoba, od čega u Čačku 7.500 ljudi.

Foto: Kancelarija za KiM

Imunizacija stanovništva tog okruga, kako je ispričao direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović, rađena je u dve faze.

Kaže da u jednom momentu kineskom vakcinom Sinofarm nisu vakcinisani samo građani koji su se prijavili preko portala eUprave, već svi koji su dolazili na punktove za vakcinaciju, prenosi Glas zapadne Srbije.

 - Tako smo vrlo brzo, za nekoliko dana, vakcinisali oko 6.000 građana u Čačku - dodao je dr Pajović.

U prvom talasu imunizacije zdravstveni radnici su primili Fajzerovu vakcinaciju, a juče i danas zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Čačku i u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu vakcinišu se ruskom vakcinom Sputnjik Ve.

Fajzerovu vakcinu je, sem zdravstvenih radnika, primio i određeni broj građana, kojima revakcinacija počinje sutra.

Dr Pajović kaže i da su oformljene mobilne ekipe koje su vakcinisale građane koji se teško kreću ili su nepokretni u njihovim kućama.

 - Oko 150 građana je prijavljeno da se kući vakciniše. Mi smo oformili ekipe, iz Kućne nege, koji već četvrti dan izlaze na teren jer mogu na dnevnom nivou da obiđu oko 30 ljudi - kazao je dr Pajović.

U utorak će i u Moravičkom okrugu krenuti revakcinacija, a dr Pajović kaže da je obezbeđena za sve i da će se vršiti po dinamici kako su i primljene.

Kako je pojasnio, za Fajzerovu vakcinu to je 21 dan, a za kinesku vakcinu od 21 do 28 dana.

 - Građani će dobijati pozive kada i gde da se jave - naveo je dr Pajović.

Pogledajte više