TRENUTNO REGISTROVANO 496 OBOLELIH: Broj zaraženih korona virusom u Subotici opada, ali situacija je i dalje vanredna

J.L.

04. 02. 2021. u 15:35

PREMA informacijama iz Zavoda za javno zdravlje u Subotici je trenutno registrovano 496 aktivno obolelih građana od virusa korona.

Subotica / Foto J. Lemajić

Od početka epidemije u Subotici je od ove zarazne bolesti obolelo 5.648 građana, dok je 114 njih preminulo od posledica infekcije.

Na osnovu bolničkih parametara u vezi sa epidemijom virusa kovid-19 koji se dnevno prate, situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna. Broj pregleda pacijenata u trijažnoj respiratornoj ambulanti na dnevnom nivou, broj novoprimljenih kovid pacijenata na bolničko lečenje, ukupan broj kovid pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, kao i broj kovid pacijenata koji se nalaze u jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji i dalje je nezadovoljavajuće visok.

- U ovom trenutku na bolničkom lečenju u kovid organizacionim jedinicama nalazi se 71 pacijent, od čega je njih devet na intenzivnoj nezi, a sedam na respiratoru. Trijažna respiratorna ambulanta dnevno obavi 40 do 50 pregleda, uz napomenu da je i broj poslatih pacijenata sa težom kliničkom slikom iz respiratornih ambulanti Domova zdravlja takođe u porastu - objašnjava dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice Subotica. - Broj hospitalizacija i dalje se održava na visokom nivou, broj novoprimljenih kovid pacijenata u 24 sata je između pet i deset.

Pogledajte više