VIŠE TROFEJA NEGO SEDNICA: Bura oko skupštine negotinskog lovačkog udruženja "Hajduk Veljko"

S. M. JOVANOVIĆ

03. 02. 2021. u 06:21

GRUPA od 17 lovaca koji nisu zadovoljni radom rukovodstva i dela stručne službe, zatražila je od predsednika Skupštine negotinskog LU "Hajduk Veljko" Krste Stankovića Njenjulovića održavanje hitne, vanredne sednice i glasanje o poverenju aktuelnim čelnicima.

Foto S. M. Jovanović

Ali, iako tvrde da su još 6. januara blagovremeno podneli zahtev, sa kod notara overenim potpisima više od trećine članova Skupštine, sednica još nije zakazana, a ističe rok od 30 dana, propisan njihovim Statutom. I, umesto materijala za zasedanje, stigao im je dopis o tome da se - nisu stekli uslovi.

- Tvrde da su petorica iz našeg tabora povukla potpise, a šesti nije platio članarinu, pa se ne smatra članom, što je kršenje Statuta i svih naših akata, jer smo u trenutku podnošenja zahteva imali validnih 17 potpisa. Štaviše, član Skupštine može biti razrešen samo na njenoj sednici - kaže lovac iz Vratne Dragan Negoicić, naglašavajući i to da lane nije održano ni redovno godišnje zasedanje.

Nesporne činjenice

LU "Hajduk Veljko" postoji još od 1896. i jedno je od najstarijih u Srbiji. Ima gotovo 800 članova - od kojih su mnogi u inostranstvu - te čak 14 podružnica, a upravlja lovištem koje se prostire na 96,4 hektara.

Krsta Stanković Njenjulović, Foto Privatna arhiva

Predsednik Skupštine Krsta Stanković Njenjulović odgovara da su petorica potpisnika potom, u pisanoj formi, potvrdila da nisu sasvim upoznata sa pojedinostima iz zahteva, a tvrdi i da Statut predviđa automatsko isključivanje onoga ko ne plaća članarinu.

- Jesenas smo od ovdašnjeg Štaba za vanredne situacije tražili da nam dozvole održavanje sednice u prostorijama Doma kulture, gde je moguće poštovanje preventivnih mera, ali nisu bili saglasni - objašnjava Krsta Stanković Njenjulović.

Dragan Negoicić, Foto Privatna arhiva

Pobunjeni lovci, međutim, ne odustaju...

- Zbog očigledne namere da ne dozvole neposredno iznošenje konkretnih primedaba na rad predsednika Udruženja, Skupštine i pojedinih radnika Stručne službe, i redovnim putem ih razrešimo zbog neodgovornosti i brojnih zloupotreba, pokrenućemo upravni i sudski spor - najavljuje Negoicić, na šta stiže odgovor da je poslovanje Lovačkog udruženja transparentno, a da će sednica biti održana čim se poboljša epidemiološka situacija.

Pogledajte više