PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT, HOSPITALIZOVANO 29: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju ukupno zaraženo 1.411 - preminulo 81

M. B.

22. 01. 2021. u 13:31

PREMA poslednjem zvaničnom izveštaju, tokom minula 24 sata, nažalost je preminuo još jedan pacijent u Rudničko-takovskom kraju, godišta 1938. potvrđeno pozitivan na kovid-19.

Foto: M. Bošnjak

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, trenuno je hospitalizovano 29 pacijenata, potvrđenih ili sumnjivih na tu opaku zarazu.

- Na tri odeljenja, prema preseku jutros u osam sati, ukupno je hospitalizovano 29 pacijenata:  devetoro na Grudnom, 12 na Internom i osmoro na Neurologiji. U minula 24 sata, dvoje pacijenata smo otpustili kući, osmoro primili na bolničko lečenje, jednog pacijenta smo prevezli na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu – potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Do ovog izveštavanja, nema zvaničnog izveštaja o broju osoba novozaraženih kovidom-19 u ovom kraju tokom minulih 24 sata.  Ukupan  broj lica, zaraženih korona virusom, u takozvanom „trećem piku“ epidemije i juče je zvanično iznosio 1.351.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.351 lica, uz nažalost 76 žrtava.        

Pogledajte više