DVOTOČKAŠI NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: U susret Evropskom šampionatu u planinskom biciklizmu

S.BAJIĆ

20. 01. 2021. u 15:15

EVROPSKO prvenstvo u planinskom biciklizmu biće održano prvi put u Novom Sadu od 12. do 15. avgusta, a tada se i očekuje povoljnija epidemiološka situacija. To su danas na sastanku u zgradi Pokrajinske vlade potvrdili Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Enriko Dela Kaza, generalni sekretar Evropske biciklističke federacije, koji su takođe naglasili da će četvorodnevna trka „dvotočkaša planinaca“ za više od 450 biciklista biti održana na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

- Srbija i Novi Sad će po prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku a ta sportska manifestacija će biti održana na našoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja će akterima sigurno pružiti lepo i ugodno takmičenje a mi ćemo to organizovati na visokom nivou- naglasio je Basta i dodao da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, podržati manifestaciju i biti dobri domaćini takimičarima iz cele Evrope.

Enriko Dela Kaza je najavio da se na takmičenju očekuje učešće između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje kao i da će manifestaciju na Petrovaradinskoj tvrđavi medijski pokriti Jurovižn i Jurosport.

Zajednička organizacija

ORGANIZACIJA Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu poverena je Biciklističkom savezu Srbije, Vojvođanskoj asocijaciji biciklističkih klubova i Biciklističkom klubu Novi Sad.

- Uvodnog dana su štafetne trke za juniore, mlađe seniore i seniore, zatim sledi „mauntin bajk eliminator“, pa olimpijski kros i završnog dana elitna trka. Očekujemo povoljnu epidemiološku situaciju a recimo samo da je lane u Švajcarskoj trka bila organizovana bez problema- rekao je Nemanja Vajs, direktor šampionata.

-Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, čiji je Srbija prvi put domaćin, u dobrim je rukama i biće organizovano na najbolji mogući način od strane svih koji pružaju podršku toj manifestaciji, posebno Biciklističkog saveza Srbije i Balkanske biciklističke unije – rekao je Dela Kaza.

Pogledajte više