OBNOVA DO POČETKA NAREDNE ŠKOLSKE GODINE: Visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici dobija amfiteatar

J.L.

12. 01. 2021. u 17:41

U VISOKOJ školi za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici u toku je završetak prve faze radova na obnovi amfiteatra, koji će poboljšati uslove studiranja, ali i otvoriti mogućnost za formiranje novih studijskih programa u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi. Ukoliko sve bude teklo po planu, studenti će u skamije nove dvorane sesti početkom naredne školske godine.

Foto N.Skenderija

Obnovu amfiteatra finansira Pokrajisnki sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Osim same rekonstrukcije, sredstvima Sekretarijata biće finansirana zamena prozora, opremanje enterijera amfiteatra, kao i nabavka audio-vizuelnih uređaja za potrebe škole.

-Uvereni smo da realizacijom naših ciljeva zapravo ostvarujemo ono što nije politika, nego jedan realan život u kome je kvalitet studiranja nešto što gradimo decenijama. Dakle, ne političkim mandatima, ne trajanjem mandata jednog sekretara ili jednog direktora, nego nešto što će ovoj školi udahnuti život u budućnosti – poručio je pokrajinski sekretar Zoran Milošević.

Visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera ima četiri akreditovana studijska programa osnovnih strukovnih studija, i to za obrazovanje vaspitača predškolske dece, trenera, nutricionista – dijetetičara i strukovnih medicinskih sestara. Obrazovna delatnost se ostvaruje i na studijskim programima specijalističkih strukovnih studija - strukovni vaspitač za rad sa decom sa posebnim potrebama, strukovni vaspitač za fizičko vaspitanje i strukovni vaspitač za likovno vaspitanje.

Pogledajte više