OD ČEPOVA NABAVLJENE HODALICE: Akcija "Čepom do osmeha" prikupila sredstva za kupovinu pomagala osobama sa invaliditetom

S.BABOVIĆ

12. 01. 2021. u 13:24

TRI hodalice za osobe sa invalidtetom nabavljeno je u akciji neumornih članica Kola srpskih sestara u Kruševcu. Od septembra 2019. godine u akciji „Čepom do osmeha“, članice su prikupile čak 1.000 kilograma plastičnih zatvarača, što im je, zajedno sa donatorkom Jelenom Zajić iz Švajcarske nabave neophodna pomagala za kretanje.

Foto: Kolo

Udruženje za cerebralnu paralizu dobilo je jednu klasičnu i jednu specijalnu hodalicu sa točkićima i sedištem, dok je jedna hodalica namenjena Centru za osobe sa invaliditetom.

-Najveću pomoć u akciji prikupljanja čepova dobili smo od mališana iz vrtića Predškolske ustanove „Nata Veljković“, kao i od đaka osnovnih škola u Kruševcu-napominje Snežana Stajković, predsednica kruševačkog Kola.

Foto: Kolo

 

-Učešćem u ovoj akciji deca jednako uče da brinu i o ekologiji i o onima kojima je pomoć potrebna. Brojni građani takođe su prepoznali značaj akcije.

Članice Kola srpskih sestara u Kruševcu neguju tradiciju jednog od najstarijih humanitarnih udruženja u Srbiji još od perioda pre Prvog svetskog rata. Aktivnosti nisu prekidale ni tokom epidemije virusa korona, a nedavno su darivale porodilište, Dečije odeljenje bolnice i Dom za decu „Jefimija“. Organizovale su i akciju prodaje badnjaka i od sakupljenog novca organizovaće izlet deci iz Doma. Nadaju se da će na dan Svetog Save biti u prilici da u skladu sa epidemiološkom situacijom posete Gerontološki centar.

Pogledajte više