NOVA GODINA BEZ SVOG KROVA NAD GLAVOM: Požar u Sivcu iselio dve porodice sa ukupno sedam članova, ali su ih selo i opština zbrinuli

Z. Rajić

11. 01. 2021. u 12:29

DVE porodice u Sivcu dočekale su Novu godinu bez krova, pod kojim su zajednički stanovale, ali su ih predstavnici sela i opštine Kula odmah zbrinuli i obezbedili im pakete pomoći.

Foto Z. M.

Kuća, u kojoj su porodice Đorđa Lazića i njegovog sinovca Milana bile podstanari, stradala je u požaru 31. decembra. Milan demantuje priče, koje su se raširile po selu, da je požar izbio zbog bačene petarde.

- Zapalio se dimnjak, a vatra se prvo prenela na stari nameštaj, koji su gazde kuće držale na tavanu, pa na bale slame u šupi.

Požar, koji se dogodio oko 17 časova, ugasili su vatrogasci iz Sivca sa tri cisterne vode. Od vlage i gareži nismo mogli da ostanemo u kući, pa smo svih sedmoro prespavali u stanu stričeve tašte - priča Milan.

RODNA KUĆA GLUMCA

POŽAR koji je iselio Laziće dogodio se u rodnoj kući Vladimira Amidžića, poznatog somborskog glumca i zeta čuvenog slikara Milana Konjovića. Amidžići su ustupili kuću bez kirije, u kojoj su Lazići plaćali samo struju i vodu.

On i supruga imaju dvoje, a stric i strina jedno dete. Već narednog dana preseljeni su u drugu kuću.

- Novi stan su nam u opštinskoj kući kod stare šećerane u Sivcu obezbedili direktor JKP "Radnik" Željko Madžarev i sekretar MZ Milenko Rajić. Nas sedmoro živimo u dve male prostorije, koje su nam i soba i kuhinja, ali najvažnije je da imamo krov i da nam je toplo - ističe Milan, koji sa stricem Đorđem radi na stovarištu drva u selu.

Njihove porodice je na Badnji dan posetio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji im je uručio pakete namirnica i potrepština za decu.

- Predsednik je rekao da će opština popraviti izgoreli krov. Kako je procenjeno, potrebno je oko 200.000 dinara da se sanira šteta od požara. Jedva čekamo da se vratimo u stari stan, jer tamo ima duplo više prostora - kaže Milan.

Pogledajte više