U VOJVODINI 383 NOVA SLUČAJA: Institut za javno zdravlje Vojvodine o trenutnoj situaciji sa virusom korona

Lj.P.

08. 01. 2021. u 10:42

NA teritoriji Vojvodine tokom prethodnog dana registrovano je 383 nova slučaja korona virusa, a najveći broj njih 77, zabeležen je u Novom Sadu, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

N.Karlić

Manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana, kako ističu, posledica je manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik.

U Vojvodini je u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva 20.616, a očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani u decembru.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva u ovom trenutku je u Novom Sadu 5.171, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1.600, Pančevo sa više od 1.300 i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Epidemiološku situaciju u Vojvodini, Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja, a na teritoriji svih gradova i opština trenutna situacija se i dalje oscenjuje kao vanredna.

Zdravstveni sistem je, kako kažu  i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja.

Pogledajte više