SLOGA I LJUBAV RANE LEČE: Božićni praznici u Šapcu - Vladika služio u crkvi Svetoga Save (FOTO)

V.Mitrić

06. 01. 2021. u 22:42

EPISKOP šabački i administrator valjevski Lavrentije(Trifunović), osveštao je badnjak u crkvi Svetoga Save, koja je pri Duhovno-kulturnom centru u Kasarskim livadama u gradu na Savi.

Foto: V.Mitrić

Vladika, kome je ovo 53 svetkovanje Božića, otkad je posato arhijerej SPC, i koji je ovaj praznik svetkovao na svim kontinentima, sa verujućim ljudima našeg roda, kaže da „dolazak bogomladenca uvek donosi radost, lepotu, toplinu duše i bogastvo duha“.

-Molimo se da, uz molitve, ali i brigu o svakom od nas, i brigu svakog za sebe, prevladamo i ovu pošats savremenog života, koja se zove pandemija korona virusa -rekao je vladika Lavrentije, koji će 18. februara da predsedavao Izbornim saborom na kom SPC treba da dobije novog poglavara. -Moramo se moliti, pomagati i boriti za one kojima je najteže. Svaka ljudska duša je naša briga.Samo ljubav, sloga, slodidarnost, mir među ljudima i čvstina u veri mogu da pomognu da, i najveće nevolje, lakše prebrodimo.

Vladika je svim vernicima eparhija šabačke, valjevske, za koje je nadležan kao arhijerej, kao i sveštenstvu i monaštvu čestitao naš najveći i najradosniji praznik.Podsetio je da je ovu godinu, u ovom delu Srbije, proglasio godinom vladike Nikolaja Velimirovića, i to 14o godina od rošenja tog sveca iz Lelića i 30 godina od prenosa njegovih mošti u otadžbinu.

Šapčani su, u velikom broju, došli u hramove.Po tradiciji, najviše ih je bilo u i ispred Saborne crkve, posvečene apostolima Petru i Pavlu, gde je bio i Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca. 

Pogledajte više