STIGLO 166 DOZA: Počela vakcinacija u šabačkom Gerentološkom centru

V. MITRIĆ

01. 01. 2021. u 19:49

U GERONTOLOŠKOM centru u Šapcu, gde je stiglo 166 doza vakcine protiv korona virusa, zadnjeg dana prošle godine počela je vakcinacija korisnika ove ustanove.

Foto: GO Šabac

Prvi su u red stali da prime vakcinu vremešni „stanari“, koji su poželeli da se tako zaštite.

Šabački gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, ističući da je je „jedan od prioritetat grada briga o najstarijim sugrađanima“, naglasio je da je ponosan na ovdašnji centar, „ u kom nijedan korinsik nije zaražen korona virusom“.

- Ovo je uzorna ustanova, koja je svojim ozbiljnim odnosima prema najstarijim sugrađanima i konstantnim radom, sačuvala zdravlje svojih korisnika - kaže gradonačelnik dr Pajić. - Čestitam im na trudu i zalaganju. Njihova borba i rad su nešto čime ćemo se svi ponositi, a naš interes je da zaštitimo naše najstarije sugrađane.

Po rečima Marije Marković, direktorke Gerontološkog centra, vakcina je jedan od najvažnijih koraka u borbi protiv kovida 19”.

- Pre same vakcinacije zdravstveni radnici su kod svakog korisnika pregledom utvrdili opšte zdravstveno stanje - kaže Markovićeva. - Svi naši korisnici primiće vakcinu uz ličnu saglasnost, ili saglasnost staratelja za korisnike koji su pod starateljstvom. Nakon deset meseci izolacije, poštujući sve mere prevencije, instrukcije, procedure i preporuke našeg resornog ministarstva i Zavoda za javno zdravlje Šabac, mi danas nemamo zaraženih korisnika.

Vakcinaciju obavlja Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ sa lekarima i sestrama iz Gerontološkog centra, dok je za nadzor zadužen Zavod za javno zdravlje Šabac.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odlikovao ovo uglednu ustanovu Srebrnom medaljom.

Pogledajte više