PRVO OPŠTINSKO TAKMIČENJE: Ribolovci na štuku dobili svoju ligu

B. Grujić

28. 12. 2020. u 09:00

KOLIKO su ozbiljni sa idejom da na viši nivo izdignu takmičenje u sportskom ribolovu na štuku, na najlepši način pokazali su članovi kluba sportskih ribolovaca "Amur" iz Krajšnika, jer su pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uspešno organizovali prvo Opštinsko takmičenje u lovu na štuku, pod nazivom "Krajišnik 2020".

Foto: S. Mladenoski

Na jezeru u Krajišniku, koje je poribljeno ribljim mlađi štuke, takmičari iz 31. ekipe, upecali su 72 štuke, ukupne težine preko 87 kilograma.

Prvo mesto, sa 7 ulovljenih štuka, ukupne težine 8 kilograma, osvojili su gosti iz Zrenjanina, ekipa "JK tim", drugoplasirani su bili "Brzi poštari" iz Sutjeske sa ulivljene 4 štuke, ukupne težine 7,92 kilograma, dok je treće mesto pripalo ekipi "Leskovac" iz Sečnja, koja je takođe upecala 4 štuke, težine 7,82 kiligrama.

Najveću štuku, težine 3,72 kilograma ulovila je ekipa "Brzi poštari" iz sela Sutjeska, a organizatori su najuspešnije ekipe i pojedince, nagradili peharima i ribolovačkim priborom.

- Kao predsednik Udruženja ribolovaca, veoma sam zadovoljan zbog ostvarenja ideje da sportski ribolovci u opštini Sečanj, dobiju svoju opštinsku ligu u lovu na štuku , koja će u narednoj godini imati šest kola, a rezultati će se na kraju sabirati i dobićemo prvog šampiona - naglasio je Željko Savić, prvi čovek "Amura" i dodao da se za ovo pribno takmičenje prijavilo 26 ekipa, a puni kapacitet na jezeru u Krajšniku je 32 mesta.

Pogledajte više