DODELJENE NAGRADE „POČASNI GRAĐANIN“ I „PRO URBE“: Istaknutim građanima Subotice uručena gradska priznanja

J.L.

25. 12. 2020. u 17:23

NA svečanom prijemu u Gradskoj kući bronzane plakete uručene su Đuli Palfiju, ovogodišnjem dobitniku zvanja Počasni građanin Subotice i dobitnicama priznanja Pro Urbe, dr Gordani Krtinić i Eriki Kabok.

Foto: J.L.

Dodela plaketa uobičajena je za Dan grada, 1. septembar, ali zbog epidemijske situacije ona je ove godine tek sada održana.

Za istaknuti doprinos u borbi protiv pandemije izazvane virusom kovid-19, kako na teritoriji Grada Subotice, tako i na nivou Severnobačkog okruga i naše države, dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice Subotica, ove godine je ponela priznanje Pro Urbe. Kako je i sama istakla, ovu nagradu smatra najvećim dostignućem u dosadašnjoj karijeri, ne samo za angažman tokom ove godine, već i za svih 25 godina rada na polju javnog zdravlja.

- Ovo je najveće priznanje koje sam do sada u svojoj karijeri i životu dobila. Napominjem da pojedinac dobija nagradu, ali bez timskog rada toga nema i zato krajnja zahvalnost svim kolegama koji se od prvog dana bore sa ovim virusom, koji su pokazali svoje umeće, znanje, dali sve od sebe i još uvek daju – poručila je dr Krtinić. - Nijedan pojedinac ne može da uspe ako su svi na zadatku i neizmerno hvala svim zdravstvenim radnicima i mojim kolegama koji su dali sve od sebe od početka epidemije.

Priznanje Pro Urbe ove godine je ponela i  novinarka Erika Kabok,  urednica dnevnog lista na mađarskom jeziku „Mađar So“.  Ona ovu nagradu doživljava i kao priznanje za novinarsku profesiju.

- Mislim da je ovo najveće priznanje, jer ako nekoga priznaju u svom gradu, ako dobije najveće priznanje gde živi i radi, smatram da je to priznanje najveće. To je prvo, a drugo je to što ovo nije smo moj uspeh ili rad, već je to timski rad. Ovo je novinarstvo i ja ne mogu da budem dobar urednik bez svojih saradnika – istakla je Erika Kabok. - Ovom nagradom priznato je i novinarstvo. Naš poziv je takav da smo svakog dana ispred čitalaca, gledalaca, slušalaca i oni nas ocenjuju, ali kada jedan grad to smatra vrednim, taj višedecenijski rad koji imam iza sebe.   

Pogledajte više