NOVA POSTAVKA U KULTURNOM CENTRU PARAĆIN: Umesto novogodišnjeg salona, izložba sa kolonije "Sisevac"

Z.R.

25. 12. 2020. u 17:12

PRODAJNOG novogodišnjeg salona ove godine neće biti u Paraćinu, što ne znači da ljubitelji umetnosti ne uživaju u kvalitetnim slikama.

Foto: Z.R.

Posle Međunarodne izložbe „Dete“, od danas su u galeriji te ustanove postavljeni radovi nastali na ovogodišnjoj Sisevačkoj koloniji, održanoj na Grzi.

Zbog epidemije kovida, 45. Kolonija “Sisevac”, jedna od najstarijih u Srbiji, održana je tek krajem septembra. Desetak srpskih umetnika, po pozivu, stvaralo je u idiličnom ambijentu pet dana, ostavivši najmanje po dve slike i jednu ikonu umetničkom fondu organizatora.

Najviše učesnika bilo je iz prestonice. Slavoljub Radivojević, Ružica Radulović, Olivera Protić, Irina Černavski Šantrić i Miroslav Lazović, družili su se sa Vladom Markovićem iz Kruševca, Snežanom Manasić iz Prizrena, Jagodincem Dejanom Milivojevićem i Paraćinkom Slavicom Rakočević Kostić. Nataša Žole i Toni Ostojić bili su posebni gosti – pristigli iz Banjaluke.

Umetnička dela nastala tokom te kolonije publika može individualno ili u manjim grupama da pogleda svakog radnog dana od 9 do 15 sati u galeriji KC do početka februara naredne godine. Zvaničnog otvaranja nije bilo zbog pandemije.

Pogledajte više