ZA "SKELET" 5,2 MILIONA EVRA: Izgorela zgrada Radničkog univerziteta dobila vlasnika, prihvaćena ponuda domaće tehnološke kompanije

J. S.

23. 12. 2020. u 16:42

KOMPANIJA "Vega propertis Radnički" postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta. Na javnom nadmetanju juče u Gradskoj upravi za imovinu u Novom Sadu, prihvaćena je ponuda od 5.265.595,40 evra ovog domaćeg ponuđača koji se jedini prijavio na javni oglas koji je Grad raspisao 10. novembra ove godine.

Zgrada Radničkog univerziteta / Foto N. Karlić

Posle javnog nadmetanja, Kompanija "Vega" postala je vlasnik ove poslovne trinaestospratne zgrade ukupne površine 6.463,80 kvadrata koja ima prizemlje i podrum, i nalazi se na građevinskoj parceli površine od 850 kvadratnih metara. Kompletna lokacija je opremljena vodovodnom, kanalizacionom i elektroenergetskom mrežom.

Time je sudbina zgrade Radničkog univerziteta konačno rešena. Grad Novi Sad je najpre uspeo da preuzme imovinsko-pravne odnose nad celom zgradom, a zatim i da pronađe konačno i, kako ističu, najbolje rešenje za njenu budućnost. Gradonačelnik Miloš Vučević, koji je vodio ceo ovaj projekat, u više navrata isticao je da će do kraja ove godine Novosađanima saopštiti dobru vest - da zgrada Radničkog univerziteta ima budućnost i da je pronađeno najbolje i najisplativije rešenje za Grad.

- Novi investitor, domaća kompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad, kao deo kompanije Vega IT, spremna je na ulaganja, u skladu sa razvojnim planovima kompanije i renomeom koji ima u oblasti IT industrije, a sa godišnjim rastom od 30 odsto spadaju u najbrže rastuće tehnološke kompanije u regionu - saopšteno je iz kabineta novosadskog gradonačelnika.

Vatra je zgradu pretvorila u skelet koji je poput sablasti, svih ovih godina podsećao Novosađane na nemili događaj. Veštačenjem je utvrđeno da su električne instalacije presudno doprinele izbijanju požara.

TRAGEDIJA

U POŽARU koji je 6. aprila 2000. godine buknuo na 12. spratu Radničkog univeziteta (Ulica vojvođanskih brigada 7), a zatim se brzo proširio, izgubljen je jedan život, a šestoro ljudi je povređeno.

Pogledajte više